arvidssonnathalie.blogg.se

gymnastics is just not a sport it's a lifestyle 💎

MAMMA KOM TILLBAKA!

Kategori: AllmÀnt

tÀnkte skriva av mig lite hÀr.. de var ett tagsen nu...
ni gör som ni vill orkar ni lÀsa varsogod men varnar för lÄng text!

- min Àlskade fina mamma gick bort den 23 februari 2013 00.48 pÄ natten mellan fredagen och lördagen , vilket innebÀr att de Àr en vecka sen idag typ..
jag har varit ett frÄgetecken sÄÄ lÀnge nu, har inte kunnat grÄta eller sörja dig mamma.. förlÄt, jag har liksom inte fattat det hela vad som hÀnt. Jag fÄtt höra av folk att jag Àr/var i chock och fort kanske Àr, men nu börjar alla bitar falla pÄ plats.
vi har varit pÄ begravingbyrÄn och planerat din begravningen men det har jag inte fattat förrÀn igÄr.

grejen Àr den mamma Àven om du Àr hos din syster och hos lena med flera & Àven hos far din ( Gud) sÄ Àr du fort kvar hÀr oss nere pÄ jorden för du Àr i allas tankar och minnen och Àven vÄra hjÀrtan.

tÀnkte skriva lite för dig mamma hur allt ligger till idag hur jag mÄr och hur jag kÀnner...!

8Ärsen började hela cancern grejen det var dÄ du för första gÄngen fick veta att du hade cancer och inte vilken som utan bröstcancer, det började 2005 och du klarade dig genom den med buller och bom, du tog bort det ena bröstet och levde pÄ ett fejkat sen,  du gick till dina cellgifter och du gick Àven till jobbet fast du inte skulle, hehe. knasiga du . sen kommer vi till 2007 dÄ vi fick veta att du fick lugncancer du klarade dig liksÄ genom den med samma dÀr du gick sÄ till dina cellgifter och liksÄ jobbet lite granna iafall. 
sen kommer den dagen du skulle vara med i tidningen JUNIA dÀr du berÀttade för hela sverige typ att du blev helad frÄn cancern och " att idag Àr livet som en fest" för dig, detta var dÄ 2011 du gjorde den interjuvn 
sen kommer vi till den dagen jag Äker till England (2011) och jag fÄr veta nÀr jag Àr i England i november att du har fÄtt cancer igen och denna gÄngen var de oxÄ lugncancer fast i andra lugnan. 
sÄ 2011 kom cancern tillbaka till dig Ànnu en gÄng. och du gjorde precis som innan gick till cellgiterna och tog dem och var pÄ jobbet och sÄ.. men sen kommer vi till förra Äret assÄ 2012 pÄ sommaren dÀr.. 
vilket menas i sommras , de var dÄ hela vÄr vÀrld förÀndrades totalt...! 

det var i slutet av juli vi var i gullbrana en hel vecka med familjen och clase och siv nÀr vi var dÀr uppe med husvagnen och sÄ,, allt var helt okej dÄ dem första dagarna , doktern hade sagt till dig att du inte behövde ta cellgifter över sommaren för du var sÄ pigg.
sÄ du gjorde precis som oss alla andra du solade, kÀkade och mÄdde allmÀnt bra Äkte till ullared 5 gÄnger pÄ 3 dagar, 1:a gÄngen var för att shoppa och sÄ , 2:a gÄngen var för pappa skulle fixa glasögonen , 3:e gÄngen var för att vi skulle fixa dricka (tranbÀrsjucie ) till stefan  4:e gÄngen var för skojs skull, sen sista gÄngen minns jhag inte., men sen sÄ kommer vi till dem tvÄ sista dagarna i husvagnen. 
du började fÄ ont i huvudet och stannade inne och gick inte ut .. sÄ dÄ sa du att du hade mirgÀn. 
sÄ vi lÀt dig vila och sÄ, men sen kommer vi in pÄ augusti mÄnad den 4:e var de allt hÀnde..!!!
 
jag och syster yster hade varit i Ähus och badat och sÄ, och du skullle ha torda och ela över hos dig sÄ du stÀdade och fixade sen plötsligt frÄn ingen stans sÄ fick du kramp och föll ihop och Äker akut in till sjukhuset till intersiven... vi fÄr reda pÄ nyheten nÀr vi kommer till bk, hanna och jag slÀnger oss in i bilen och kör dirr till sjukan. 
du klarade dig den natten men du blev vÀrre fast du sa att du var bÀttre. 
de var dÄ vi fick reda pĚatt du hade för 4:e gÄnge gilt cancer och denna gÄngen var de hjÀran som drabbades... och de var sÄhÀr gick till fram tills idag. 
du hade hjÀrn, lugn och lever cancer allt pÄ samma gÄng. 
och du klarade dig fram till januari med att hÄlla humöret uppe, sen sa de bara kaos! 
 
för drygt 3 veckor sen var jag hemma ju och pappa var i stockholm och denna veckan kommer jag sent glömma. 
vÀrsta veckan i mitt liv!!!... pappa kommer hem frÄn stockholm pÄ söndagen och pÄ natten sÄ hör jag ett duns innefrÄn er och hör Àven pappa skrika NEJ!  jag springer in och ser dig ligga pÄ golvet. pappa och jag hjÀlper dig upp och du sov som tur var för du hade tatt din sömntablett, Det var dÄ jag insÄg att du var jÀtte sjuk och hade inte alls lÄng tid kvar. 
pÄ onsdagen lÀgger vi in dig pÄ KVH Hospice och lÄter dem ta hand om dig.
 
Mamma du frÄgade mig varför jag aldrig kom och besökte dig sÄ ofta som jag skulle 
hĂ€r Ă€r ditt svar!!!... JAG HATADE DIG DÅ , JAG HATADE CANCERN SOM HADE TAGIT ÖVER DITT LIV, JAG HATADE SE DIG LIGGA SÅ SOM DU LÅG!. 
jag sa sÄ hela tiden till mig sjÀlv de Àr inte min mamma som ligger dÀr inne.. 
jag kan se bilderna framför mig hur du sÄg ut, du hade inget hÄr du vÀgde runt 40kg och hade inget fett kvar pÄ kroppen du hade bara ett öga öppet, du hade knappt nÄgon kraft kvar. och du blev bara svagare och svagare..
pappa sÀger sen v.7 att de Àr okej för mig att Äka tillbaka till stockholm...
sÄ jag gör de, men skulle aldrig gjort de.
jag Äker tillbaka veckan efter pÄ tisdagen vilket menas v.8 och besöker dig pÄ onsdagen. jag tar ett foto pÄ dig & mig  och de Àr allt jag har kvar av dig idag.. du var piggare, det finns ett talesÀtt som Àr sÄÄÄ sant " innan ma dör sÄ blir man piggare" och de stÀmmde pÄ dig.. 

pÄ fredagen sÄ hade du frÄgat efter mig hela dagen och de var bara nÄgra timmar innan du sa förvÀl.. 
jag kommer in runt 19 tiden till dig och kommer in med pizza och sÄ till folket som var dÀr inne med dig nÀr jag kom ... vilket menades mormor morfar, faster susanne, pastor lief, thina och pappa och hanna. 
jag slÀnger ut allaihopa för att ta ett snack med dig,! 

jag sÀtter mig pÄ en stol brevid dig och börjar med att sÀga hej och dina bÄda ögon öppnades och log mot mig sen sÄ var du tillbaka.. men iaf mamma, sÄ satte jag brevid dig och sa att de var dags för dig att sluta kÀmpa mot den hÀr cancern och att de var dags för dig att slÀppa taget och komma hem till din syster och lena.. 
vi dÀr inne i 20 minuter sÀkert, jag minns att vi bad en sista bön tillsammans och skrattade Ät alla sjuka minnen vi har gjort. 
sen fÄr jag ett sms av pappa nÄgra timmar senare hon var dÄ 00.50 jag fick smset... att de stod att du hade farit upp till systern din. 


det som Àr sÄÄ sjukt Àr att du vÀntade in mig till slutet du vÀntade in dem orden frÄn mig sÄ du kunde finna frid och slippa plÄgas mer. 
men du glömmer en sak vi saknar dig hÀr nere pÄ jorden..
jag orkar inte skriva mer kunde skriva en hel bok om vÀrldens finaste mamma jag har fÄtt haft i 20 underbara Är, för nu rinner bara mina tÄrar ner frÄn min kinden.! 

hoppas du har de bra dÀr uppe mamma jag saknar dig och vill att detta bara ska vara en hemsk dröm...!!!! 
som jag kan vakna upp ur... 
vila i frid
min Àlskade mamma! 
jag saknar dig! .. 
3 juli 1963 
- 
23 februari 2013
 


49Är gammal...!!!!!!!!!!! och har varit den bÀsta mamman nÄgonsin!!